Fabijoniškių šeimos klinika,
Fabijoniškių g. 99, Vilnius.
Klausk drąsiai
Igas
  | 2015-10-17
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena man 14 metu ir man pradejo kartais sakaudėti kairiaja seklide kai vaikstau ar palieciu bet tai daznai nesikartoja. Man labai neramu.

Su mama reikia kreiptis į urologą.

inga
  | 2015-10-17
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki ar galima pastoti jei sperma patenka i ora ir 2 minuciu tarpe ta pati sperma kur buvo ore patenka i maksti?

Galima.

N
  | 2015-10-16
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena. Prieš du metus man buvo atliktas gimdos kaklelio citologinis tyrimas. Rasta HSIL pakitimai. Tuo metu laukiausi, tad važinėjau į klinikas ir ten stebėjo nėštumą, buvo atlikta kolkoskopija. Po gimdymo buvo atlikta biopsija, pakartotas citopatologinis ir ŽPV tyrimas (rasta 33tipas). Po šių tyrimų buvo suplanuota gimdos kaklelio atipinės transformacijos zonos ekscizija. Šiais metais (2015) pavasarį buvo atlikta operacija. Praėjus pusė metų pakartotas gimdos kaklelio PAP testas. Galutinė patologijos diagnozė, kad nėra intraepitelinių pakitimų ir piktybinio naviko. Tai reiškia, kad viskas susitvarkė ir yra gerai? Ar tai užkrečiama? Tarkim pasimylėjus su vyru, ar jis neužkrėstų kitos moters, jei su ja pasimylėtų?

Tai rodo , kad jokių pakitimų nebeliko ir galite būti rami.

Monika
  | 2015-10-16
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki,jau trečias mėnuo kaip skauda kairę krūtinės pusę ir širdies plotą. Taip pat skausmas einą į kaire ranką. Nuolat jaučiu diskomfortą ir maudimą. Kartais užeina stipresni skausmai. Kraujo tyrimai geri,širdies kardiograma gera, širdies ekoskopija be pakitymų. Bet nuolat jaučiu kažką širdies plote ir po po kairiąją krūtimi. Taip pat spaudžiant jaučiu skausmą. Kas man gali būti ?

Gal reikėtų pasitikrinti krūtis.

Zyga
  | 2015-10-16
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena,draugauju su savo mergina jau daug laiko apie 2metus ,ir Ji nekalta ,ir mums niekaip nepavyksta nes Ji sako ,kad labai skauda,o meginam apie metus laiko,buvo nuejus ir pas ginakologe bet nieko nepasako,sako reik kentet,bet gal yra koki vaistai skausmui ar panasaiai ? Aciu.

Kreipkitės į seksopatologą.

Daiva
  | 2015-10-16
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Su vaikinu mylėjausį be apsaugos tačiau jis nebaigė viduje, po 11 dienų apsirgau mėnesinėmis, ar galiu būti nėščia?

Sergate mėnesinėmis, taigi neesate nėsčia.

Auksė
  | 2015-10-16
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena, menstruacijos vėluoja jau 5 dienas, dariausi kelis testus - visi neigiami, bet vis tiek žiauriai neramu. Nors lyt. aktai saugūs: pharmatex prezervatyvai, po akto dar dvi - trys ovulės, kad būčiau tikra, jog nepastosiu. Ar vis tik gali būti atsitikusi nelaimė? Ačiū.

Yra ciklo sutrikimas, reikia atlikti echoskopinį tyrimą.

Akvilė
  | 2015-10-16
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena, turiu klausima ar čia yra normalu ar jau kažkas yra blogai. Prieš dvi dienas baigiau sirgti mėnesinėm, viskas buvo gerai sirgau, kaip ir visada 7 dienas, o šiandien vėl susirgau. Mėnesiniu metu buvau išgerus kontraceptiku, čia gal jie sutrigde ar jau kažkas yra blogai?

Taip, todėl sutriko ciklas.

Toma
  | 2015-10-16
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Ar viena karta susirgus menesinemis galiu tikrai but rami del neštumo nebuvimo? Nes jau buvau nusiraminusi kai susirgau, o dabar vel jau laikas ir vis dar ju nera ir labai neramu, nes internete skaiciau kad pastojus menesines gali dingti tik po keliu menesiu. (Mylejausi pirmomis menesiniu dienomis) O jei jau 15sav nuo galimo pastojimo praejo, pilvas matytusi?

Jei vėluoja mėnesinės, atlikite nėštumo testą.

Dana
  | 2015-10-16
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena, ar normalu jeigu pas paaugle krūtyse yra po guzelį?

Taip, auga krūtys.

Dija
  | 2015-10-16
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, Noriu paklausti, ką reiškia jeigu niekada neturiu temperatūros( apie 20 metų)? Atsimenu 3čioj klasėje labai sirgau ir nuo to laiko peršalus neturiu temperatūros. Aišku niekad to nesureikšmindavau, sirgdavau tiesiog su kosuliuku, čiauduliu ir sloga......Tačiau dabar sunerimau dėl informacijos, kad temperatūros nebuvimas, tai organizmo visiškas nekovojimas su liga. Tiesa, vieną kartą peršalus matavausi temperatūrą, termometras parodė 35,5, tada pasirodė, kad termotras sustreikavo. Na, vienu žodžiu, rūpi atsakymas ar tai rimta ar ne.

Matyt rimtai nesirgote, todėl ir neturėjote temperatūros.

Tani
  | 2015-10-15
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena, norėčiau paklausti ar įmanoma pastoti esant tokiai situacijai: aš ir vaikinas užsiėmėme petingu, nedaug spermos užtiško ant mano pilvo apačios, aš ją nusivaliusi (jos buvo nedaug) , su ta pačia servetele valiausi išorinius organus(lytines lūpas). Po 3h prausiausi. Esu nekalta, katik buvau prasirgusi mėnesinėmis. Nežinau tikslaus ciklo, bet apie 27 ar daugiau dienų. Kokia tikimybė? Labai nerimauju...

Tokiu būdu pastoti negalėjote.

Greta
  | 2015-10-15
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena, norejau paklausti ar reikalinga skubi ginekologo konsultacija ir kas tai galetu buti. 5men vartojau qlaira kt, del cistos kiausidese, po sio laikotarpio praejo, kt salutiniu pozymiu nebuvo. padariau menesio pertrauka ir dabar vel vartoju qlaira, jau 3 pakuote. Taciau 3 pakuotes 12d prasidejo gausios menesines, pradzioje su rudais patepliojimais. Ar yra tikimybe, kad esu pastojusi?aciu

Jei gėrėte tvarkingai, negalėjote pastoti.

Iren
  | 2015-10-13
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Ar galima pastoti per pirma menesiniu diena pasimylejus be apsaugu ir baigus viduje?jai tai jau buna antras nuleidimas nes dar nesirgus buvome pasimyleja ryte su apsaugomis o per pietus susirgau ir vakare atlikome antra karta nesisaugodami?

Pastoti negalėjote.

Kristina
  | 2015-10-13
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena, Ginekologe israse duphaston kapsules sustiprint gimdai po persileidimo sake gert po 2 kapsules 15 menesiniu diena o kai pastosiu sake gert po 1 bet nepasake kaip jas gerti, kokiom dienom. Gal galit patarti

Čia jau reikia kreiptis į Jus gydančią ginekologę,

Justė
  | 2015-10-13
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki. Esu jaunas žmogus, 24 metų. Niekada nieko nesiskundžiau, tačiau nuo šio rudenio jau kokį mėnesį, į savaitę 3-5 kartus atsikėlus ryte negaliu pasijudinti iš lovos, tiesiog kartais net pabundu nuo rankų ir kojų tirpimo, tokio kaip skausmo kai noriu pakelti atrodo neina ir skauda. Kai pasijudinu viskas gerai. Tačiau tirpsta jau nebejuokingai nes kartais turiu apie 10min bandyti kelti rankas ir kojas kol jos prasijudina. Taip pat kartais vakare prieš užmiegant tirpsta kairė koja. Kas čia gali būti? Nes diena visiškai nieko neskauda ir niekas netirpsta. Gal del to kad judu? Atsirado šitie negalavimai netikėtai.dekoju

reikia kreiptis neurologo konsultacijai.

ruta
  | 2015-10-13
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, esu 7sav nėščia pradėjau rudai teplioti, bet nieko neskauda. Kas tai galėtu būti?

Reikia atlikti echoskopinį tyrimą.

karina
  | 2015-10-12
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena, gal galėtumėte pakomentuoti šiuos tyrimo atsakymus: e2- 114. (folik. fazė 68-905) shbg 46 (18-144) testo - 0,88 (18-144) lh - 7,8 fah - 7,3 Visi tyrimai daryti 3-4 c diena. Aciu Jums

Viskas normalu.

Sandra
  | 2015-10-12
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, turiu klausima, po abrazijos praejus 5 dienom, pradejo pilvo apacioje kazkokie durimai, ar tai normalu?

Reikėtų kreiptis apžiūrai.

Olga
  | 2015-10-12
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena.Esu dveju pametinuku vaiku mama. Maitinu krutimi. suzinojau kad esu nescia. Nei as, nei mano vyras nenorim trecio vaiko. Ar galima kokiais vaistais nutraukti nestuma? Girdejau apie kazkokia tai absordcija. ar reikia daryti adsorbcija? Kas tai yra? ar tai skausmiga? Kiek kainuoja?

tai yra mikroabortas.