Fabijoniškių šeimos klinika,
Fabijoniškių g. 99, Vilnius.
Klausk drąsiai
Viktorija
  | 2015-08-31
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena, draugas sportuoja ir vartoja vaistus (spėju nelegalius), kurių sudedamoji dalis Stanozololas 10 mg. Jis teigia, kad jie visiškai nekenksmingi ir tokius gali gerti net vaikai, tačiau aš turiu įtarimų, kad tai nėra tiesa, nes steroidiniai preparatai gali sukelti labai rimtų sutrikimų. Be to jis ir pats pradėjo skųstis galvos skausmais, nuo kurių nepadeda vaistai ir pastoviai nukritusiu spaudimu (vyro ūgis 195 cm. svoris 110 kg. spaudimas dažniausiai apie 108/58). Ar tai gali būti susiję su šių vaistų vartojimu? Ar tokia dozė tikrai nekenksminga? Kokios gali būti pasekmės po šių vaistų vartojimo? Jis griežtai atsisako nutraukti jų vartojimą, nes įsitikinęs jog jie visiškai saugūs.

Reikėtų kreiptis į šeimos gydytoją.

Viltė
  | 2015-08-31
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, tai vis delto nesuprantu, ar pastojus gali būti mėnesinės kelis mėnesius ar ne? Kaip tada žinoti ar laukiesi ar ne, juk kiti simptomai būna ne visom ir testą ne visada darysies? Ačiū

Kraujavimas gali būti kaip gręsiančio nęštumo nutrūkimo požymis.

rasa
  | 2015-08-31
SKAITYTI ATSAKYMĄ

laba diena, as susirupinau drauges sveikata, ji nescia 6 menuo, ant savaites karta ar dazniau uzeina tokie pilvo skausmai sake lyg saremiai ar dar blogiau, buvo isveze ja i ligonine ten pastate laseline israse antibijotiku ir namo paleido, bet jai tie skausmai kartojasi, sake skauda nugaros apacia visa pilva, na baidsiau nei saremiai, kas gali buti?

Tai gręsiančio nėštumo nutrūkimo požymis

Nikol
  | 2015-08-30
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena,norejau paklaust ar normalu kad menesiniu metu pykina ir jautri buna krutine.gymdzius esu antra vaika pries 1 metus ir 9 men.turiu du vaikelius,kitos men buvo normalus.Aciu...

Taip gali būti.

Pasimetusi
  | 2015-08-30
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki.Man 15 metu. menesines veluoja jau 6 dienas. taip dar niekada nebuvo labai pergyvenu.Lytiniu santykiu neturejau niekada per savo gyvenima. gal pries 1 savv. siekt pasimegavau tik truputi judindama kltoriu daugiau nieko.... kas galeto buti?

Ciklas susireguliuos iki 18 metų.

Vaiva
  | 2015-08-30
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, tai visgi nesuprantu, ar pastojus gali būti mėnesinės kelis mėnesius ar ne? Kaip tada žinoti ar laukiesi ar ne, juk kiti simptomai būna ne visom?

Gali būti kraujavimas dėl gręsiančio persileidimo.

dovile
  | 2015-08-30
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba dien. Ar galima pastoti jei vaikinas nuleido i servetele o po to ta pacia servetele su spea nusivaliau maksti?

Tikimybė maža,

Panele
  | 2015-08-30
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki,noriu paklausti.Beveik savaite skauda sirdi, sirdies plote ir skausmas atsiduoda i nugara.Buvau pas seimos gydytoja ir ji man itare nervu sakneliu uzdegima ir pasake gerti Nemesil .Dare elektrokardiograma ir sake kad su sirdim viskas tvarkoj.Geriu vaistus nuo skausmo bet jie man nepadeda.Kas man galetu buti?

Jums nustatė diagnozę, nervų šaknelių uždegimas.

monika
  | 2015-08-30
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki. Man jau menesį laiko bėga išskyros, jos būna gausios. Ir menesinėmis sirgau senokai, sirgus tik 1 kartą. Tos išskyros skleidžia nemalonų kvapą. Kas man gėtu būti ir ka daryti kad išskirų būtu mažiau?

Reikia atlikti makšties tepinėlį.

Rasa
  | 2015-08-30
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki,ar zvakutes macmiror slopina KT poveiki?aciu

Ne.

Karolina
  | 2015-08-30
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, ar parodys nėštumo testas atsakymą dar iki laukiamų mėnesinių, jeigu nuo lytinių santykių praėjo daugiau kaip dvi savaitės?

taip, testas rodo 9-10 dienų nėštumą.

Inga
  | 2015-08-29
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, turėjau saugius lytinius santykius, tačiau mėnesinės nepasirodo, nors dešinį šoną skauda, krūtinė padidėjusi ir skausminga, o temperatūra šokinėja nuo 36,7 iki 37,3. Nėštumo testas rodė neigiamą. Ar verta nerimauti?

Priklausomai kiek laiko vėluoja mėnesinės.

Izo
  | 2015-08-29
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, Norėjau pasikonsultuoti. Šiuo metu esu išvykusi, todėl susitikti su ginekologu sudėtinga. Bendrai situacija skamba maždaug taip: per jonines, birželio 24d. įvyko nelaimingas atsitikimas - plyšo prezervatyvas. Per pirmas 10 h išgėriau escapelle tabletę. Mėnesinės turėjo prasidėti liepos 6d., tačiau vėlavo iki liepos 19 d., per tą laiką dariausi nėštumo testus, kurie rodė neigiamus rezultatus, prieš prasidedant mėnesinėms tą pačią liepos 19d. nutiko antras netyčiukas, todėl iš baimės pastoti išgėriau ir antrą kontraceptinę tabletę tądien. Tąkart mėnesinės tęsėsi ilgiau nei įprastai - savaitę vietoj 4 dienų. Po to karto mylėjomės dar porą kartų besibaigiant mėnesinėmis, tačiau nieko blogo jau neįvyko. Tačiau po antrojo karto nuolat jaučiau stresą, kad nebūčiau pastojusi.Dariausi n kartų nėštumo testą, neišlaukiau ir rugpjūčio 19d. pasidariau kraujo testą, kuris irgi buvo neigiamas. Pagal idėją rugpjūčio 19d. turėjo prasidėti mėnesinės, tačiau jų nėra. Pastarąsias dvi savaites paskauda pilvą, šonus, nugarą, ant krūtų paryškėjo kraujagyslės. Atrodo, nėštumo požymiai, tačiau jei tokie požymiai jau rodosi, ar neturėtų kraujo testas rodyti teigiamo rezultato? Atsakymas <0,500, vadinasi visiškai jokio pakitimo. Tai visgi, ar tai gali būti, kad esu nėščia? Ar čia tiesiog nerviniai požymiai ir organizmo sutrikimai dėl greitosios kontracepsijos? Po turimų pasirodyti mėnesinių praėjo dešimt dienų, tačiau jų vis dar nėra, dariausi dar kartą nėštumo testą, kuris vėl rodo neigiamą atsakymą. Pilvo skausmai kaip ir pranyko, tačiau vienintelis keliantis paniką dalykas yra krūtinė - išrykškėjusios dvi kraujagyslės niekur nedingsta, o krūtų speneliai kiek patamsėję, galai baltesni. Ar vertėtų pasidaryti dar vieną kraujo tyrimą? Ar gali būti, kad kraujo tyrimas ir nėštumo testai neparodo nėštumo, kuris iš tikrųjų yra?

Sutriko mėnesinių ciklas dėl skubios kontracepcijos tablečių.

Daniele
  | 2015-08-28
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Labadiena norejau paklausti mano ginekologe suleido jau db 3 karta deprovera pirmus 6 men nebuvo visiskai menesiniu db nuo sio men 20 pradejau teplioti ir vel man db ji suleido ar normalu kad jau 8 dienas teplioju kada tai baigsis lb neramu aciu.

Tai šalutinis kontraceptiko poveikis, gali taip ir būti.

Vaiva
  | 2015-08-28
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, iki šiol mėnesinių ciklas buvo normalus. Tačiau šį mėnesį jos prasidėjo po 8 dienų nuo praėjusių ir tęsiasi jau 21 diena. Kokios galėtų būti priežastys ?

Būtina ginekologo apžiūra.

VAIDA
  | 2015-08-28
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki.turiu toki klausima.Ar butu galima atideti menstruaciju laika keliom dienom veliau.Kontraceptiku nevartoju.iki naujo ciklo liko 20d ir sitas laikassutampa su mano atostogom....

Pradėti vartoti KT, tuomet galima reguliuoti mėnesinių laiką.

Alytus
  | 2015-08-28
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena. Dariausi lytiniu hormonu tyrimus (panuoju pastoti), visi kaip ir normoje, tik padidejes LHSG. Rezultatai tokie (4c.d.) LH - 6,18 IU/L (norma 1-95,6), FSH - 12,56 IU/L (1,7-21,5), E2 - 151,1 pmol/L (98,1-1153), testosteronas - 0,520 nmol/L (0,29-1,67), LHSG - 132,1 nmol/L (24,6-122). Paskaiciavau LAI santyki, gavosi tik 0,39. Ar svarbu sie 2 paskutiniai rodikliai? Ar gali trukdyti pastoti? Ar reikia mazinti kazkaip ji (LHSG)? Dekui uz atsakyma :)

reikia kreiptis į endokrinologus. nustatyti padidinto vyriškų hormonų kiekio priežastis.

Saulė
  | 2015-08-28
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, dariausi kasetinį nėštumo testą, kuris man iš pradžių nieko neparodė, tuomet nusprendžiau jį pakartoti, nors po 5 min jau matėsi viena neryški juostelė, kuri po antro karto dar labiau paryškėjo. Noriu paklausti, ar toks testas yra teisingas ar vertėtų pakartoti? Ačiū.

Jei laiku vertinote, testas teisingas.

Simona
  | 2015-08-28
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, turiu klausimeli. Kita savaite man jau sueina 16 metu. Jau gal daugiau nei metus, ilga laika, apatiniuose kiekviena diena buna baltos išskyros, kazkas panasaus kaip klijai. Su tuo susitaikiau ir labai nekreipiau demesio nors kartais tai tikrai nera malonu. Bet Ar tureciau susirupinti ? ir kas tai yra?

Tai makšties išskyros, viskas normalu.

Emilija
  | 2015-08-28
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Labas norėčiau paklausti turėjau nesaugu lytinį aktą, mėnėsinės buvo, bet vis tiek pasidariau nėštumą testą, ar nėštumo testas rodo teisinga atsakymą, kai darai jį su dieniniu šlapimu, o ne su rytinių? Atsakykit, labai laukiu.

Taip, rodo.