Fabijoniškių šeimos klinika,
Fabijoniškių g. 99, Vilnius.
Klausk drąsiai
Monika
  | 2014-06-15
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Paimylejau su vaikinu jis nuleido i mane, nevartoju jokiu konraceptiniu tableciu, o grizusi namo isgeriau mamos viena yarina tablete, ar ji suveiks?

tikrai ne. reikia tokiu atveju išgerti skubios kontracepcijos tabletę.

Jovita
  | 2014-06-15
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena. Atsitiko taip, kad mėnesinės vėluoja savaitę. Jau 3 dienas (į dieną po kartą arba du) rudi tepliojimai. Žinoma, jaučiu mėnesinių požymius. Maudžia pilvo apačią, silpna.. Prieš mėnesį turėjau lytinių santykių, tačiau saugojomės. Pastaruoju metu visiškai nieko nesinori valgyti, bet nemanau, kad taip galėjo atsitikti dėl nevalgymo, nes anksčiau tik vėlavo kelias dienas. Kas man gali būti? Man 20 metų ir neturiu noro eiti pas ginekologę.

reikėtų atlikti echoskopinį tyrimą.

Ieva
  | 2014-06-15
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, mane neramina toks klausimas. Kokia tikimybė yra pastoti, vartojant kontraceptines tabletes? Artimiausiu metu neplanuojame vaikelio, tai noriu būti užtikrinta, kad nebus jokių netikėtumų. Galbūt padėtų tai, kad apsaugą naudoja ir vaikinas? Iš anksto ačiū už atsakymą.

jei vartosite reguliariai tikrai nepasosite.

Rita
  | 2014-06-15
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena,norejau paklausti jei inkstu geldeles padidejusios 20mm,kitas 24mm, ar jos man besumazes ir ar nera kokio pavojaus sveikatai?dabar geriu Wobenzym ir Canephron.man 24metai.Aciu

praėjus uždegimui, sumažės.

Kristina Ivanauskiene
  | 2014-06-14
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki,turiu klausima apie prolaktina, kodel jis taip sokineja is kas tam turi itakos? 2013-10-14 buvo 27 ciklo diena is prolaktinas buvo 524,200. 2014-03-03 buvo 19 ciklo diena ar prolaktinas buvo 340,9. 2014-06-09 buvo 25 ciklo diena ar prolaktinas buvo 764,1 ( sekancia diena prasidejo menesines, nors jos pagal skaiciavimus turejo buti apie 16-17-18 dienas. Gydytoja israse Bromokriptina po ketvertuka kas vakara, ir po 2-3 dienu didinti doze iki puses tabletes, kol prasides menenes arba pastosiu. Kadangi susirgau menesinem tai tu tableciu is nejudinu, kol nesibaigs mmm.

gal būt yra prolaktinoma,kuri ir sintezuoja prolaktiną. Reikėtų atlikti galvos rentgenogramą.

Nežiniukė
  | 2014-06-14
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, sirgau normaliomis mėnesinėmis, kaip ir visą laiką, tačiau po mėnesinių iškarto ištino krūtinė ir dabar ji pati tokia ir jau po mėnesinių praėjo 17d. buvau darbe nualpus, labai skauda kirkšnis, ir pilvo apačią maudžia.. atrodo kad kažkas yra ne taip.. su draugu per mėnesines nesisaugome, tačiau 2 metus niekada nepastojau del nesaugiu lytiniu aktų, tačiau dabar kankina klausimas ar aš galiu lauktis?

Atlikite nėštumo testą.

akvile
  | 2014-06-14
SKAITYTI ATSAKYMĄ

laba diena, kelios dienos kai pajutau kad vienoj ktutyje yra toks kaip sukietejimas kolkas neskauda.turiu stuburo problebu neseniai pradejau dirbti sunku stovima darba labai pavargstu iki asaru skauda juosmeni ir peciu dali ypac kaire puse kruties sukietejimas ir kairej pusej,ar tai galetu buti sisyje?

Kreipkitės mamologo apžiūrai.

Marusia
  | 2014-06-14
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, esu nėštumas (14 savaitė). Gydytoja prirašė Feminella Vagi C žvakutes. Ar galimi lytiniai santykiai vaistukų vartojimo laikotarpiu? Ar juos reiktų nutraukt, kol nesuvartosiu visų 6 žvakučių?

Kai baigsite vartoti žvakutes.

viktorija
  | 2014-06-14
SKAITYTI ATSAKYMĄ

sveiki, neseniai pradejo skaudeti nugaros apacioje. bet tik kai pasilenkiu ar bandau labai issitiesti.vaikstant nejauciu labai. kas tai galetu buti?

radikulitas.

Aiste
  | 2014-06-14
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, mane kamuoja tepimas tarp menesiniu. Jau kokie 4menesiai, mazdaug ovuliacijos metu 3-4 dienas tepa. Anksciau tepimas buvo sviesaus, rausvo kraujo, o dabar tamsus, vos ne juodas. Karts nuo karto paskausta pilvo apacia. Siuo metu gyvenu norvegijoje, buvau nuejusi cia pas ginekologe,ji paime tepineli, pasake,kad pienlige. Paime gimdos kaklelio tyrima,bet viskas gerai. Taip pat ir su kiausidem sake viskas gerai. Praejo 2menesiai, ir nuejau lietuvoj pas ginekologe. Issakiau savo problemas, ir ji padare tik echoskopija, nes sake nera reikalo imt kitus meginius. Lietuviu ginekologe taip pat pasake,kad viskas gerai, viskas grazu, ir cia bus tik nuo streso, hormonu svyravimo. Sake man gali padeti tik kontraceptikai. Ar tikrai tai normalu? Nezinau jau ar verta kur dar kreiptis. Nes kiek skaitaisi internete, gali sau pritaikyt gimdos kaklelio vezi ir t.t. Ar tikrai tai normalu? Menesines reguliarios, partneris pastovus. Aciu uz atsakyma.

Šiuos disfunkcinius kraujavimus gali sutvarkti kontraceptinės tabletės.

Miglė
  | 2014-06-13
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki. Mylėjomes su draugu prieš 25d. Ar pasidarius nėštumo testą jau matytųsi rezultatas, kad nėščia? Ačiū.

testas rodo 10 dienų nėštumą.

renata
  | 2014-06-13
SKAITYTI ATSAKYMĄ

ar galiu vartoti KT neprasIdėjus mėnesinėms, kadangi jų labai ilgai nėra, o dėl šios priežasties ir geriu KT?

taip, galite.

kristina
  | 2014-06-13
SKAITYTI ATSAKYMĄ

prieš dvi dienas grįžau iš ligonines gulėjau su gresenčiu prasidejo kraujavimas, bet ultragarsu pasižiūrėjo vaisius sveikas. Esu 9 savaites nėsčia. Dabar dvi dienas teplioja negausiai rudom išskyromis. Ar tai normalu ?Ar taip turi buti ?

gali tepti ir ilgaiu. Jei atsiras skausmas kreipkitės apžiūrai.

vaida
  | 2014-06-13
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki.esu 30 mergina.dar negimdziusi.nuspredziau pradeti vaikeli.pries tai saugojausi naturaliai,bet jau 2 men.nesisaugau.nestumo testas rodo neigiama,men yra.bet jau apie men.rytais jauciu labai dideli nuovargi,uzkietejo viduriai,nors pries tai tustindavausi reguliariai ir nebuvo uzkietejimo.neturejau problemu nei su skrandziu,bet viskas prasidejo taip pat.jauciu pilvo virsuje ir apacioje maudima ar tempima.krutines lig truputi pakietejusios,apetitas didelis.net nezinau ka begalvot.siuo metu esu uzsieni.gal pasidaryt kraujo tyrimus?labai laukiu atsakymo.aciu

Gal būt sutriko medžiagų apykaita.

kristina
  | 2014-06-13
SKAITYTI ATSAKYMĄ

turiu zpv 18 forma, siuo metu esu nescia ar tai gali pakenkti nestumui?

Ne, neturėtų.

Rasa
  | 2014-06-13
SKAITYTI ATSAKYMĄ

sveiki,noreciau paklausti,kai yra daroma operacia fimozes,ar pilnai pasasalina skurele,ir galvute visada buna apnuoginta.O gal galima daline operacija daryti?kad ramybes busenoje galvute butu uzdengta.

tap ir būna.

Jurga
  | 2014-06-13
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena, noriu paklausti apie kraujo tyrimus, t.y. FSH ir LH. Planuoju daryti IVF, bet pas gydytoja dar nebuvau, nes tik siandien agavau tyrimu atsakymus ir supanikavau. Krajo tyrima dariausi 15 ciklo diena, pastebejau kad LH didesnis, santykis gaunasi daugiau negu 1.5karto. Mano rezultatai: FSH - 8.8 (mot.folikuline faze: 2.5-10.2), o LH - 14 (mot. folikuline faze: 1.9-12.5) gaunasi, kad LH netelpa i norma. Prasau, parasykite, ar tai labai blogai? gal prie tokiu rezultatu net negalima bus daryti IVF. Ka gali reiksti toks skirtumas? Ir da viena klausima turiu, MCV (vidutinis lasteliu turis) ir MCH (vidutinis eritrocitu hemoglobino kiekis) yra virs normos, ka tai reiskia? Labai lauksiu Jusu atsakymo. Pagarbiai, Jurgita

Jūsų hormoniniai tyrimai normos ribose.

justina
  | 2014-06-13
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, paskutines menesines buvo 04.09 sirgau 4-5 dienas,menesiniu ciklas reguliarus, paskutine menesiniu diena turejau lytiniu santykiu, sekantys lytiniai santykiai 04.19,20,21. Nestumo skaiciuokles rodo, kad laukiuosi 10 savaite, echoskopas 9 sav. ir 2 dienas, kuriomis dienomis galejo ivykti apvaisinimas?

04.20-25

Zivile
  | 2014-06-13
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena, mano mėnesinių ciklas 30d.visada susirgdavau laiku, tik šį mėnesį vėluoja penkta diena (turėjau susirgti 8d.) pilva pamaudžia rytais, tačiau tuo ir baigiasi, nors šiaip mėnesinės begalo skausmingos visada. Verta sunerimti ir kreiptis į gydytoją? Ar tokia paklaida normali? p.s. paskutinį kartą lankiausi pas gydytoją prieš porą mėn, patikrino, viskas gerai, jokių pakitimų nerado. Ačiū

gali vėluoti iki 10 dienų, tai normalu.

ieva
  | 2014-06-13
SKAITYTI ATSAKYMĄ

laba diena!norejau pklausti,del padidejusio plaukuotmo.As tai pastebiu,ant veido,ranku,aplink bamba.Bet man tiek ginekologas,tiek endokronologe,sako tai normalu.Visi jie sviesus,bet tikrai nemalonus,ypac,kai ju seniau neturejau.Atlikau tyrimus hormonu visi savo vietoja,isskyrus fsh mano 12,5-o norma 3-12, bei dhea-s mano 0,50- o norma0,80-3,90.ar gali nuo to priklausyti?!Aciu!

rmonų tyrimai normalūs, vadinasi padidėjęs plaukuotumas paveldėtas.