Fabijoniškių šeimos klinika,
Fabijoniškių g. 99, Vilnius.
Klausk drąsiai
Gyt
  | 2013-02-25
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, pastarają savaitę mane kankina nuovargis, silpnumas, kartais net labai stiprus galvos svaigimas, baltavimas akyse, trunkatis iki poros valandų ir daugiau. Dariausi kraujo tyrimą, tačiau jis nieko blogo neparodė, normalus ir kraujospūdis. Dieną prieš prasidedant šiems kestumams su vaikinu mylėjomės, naudojome prezervatyvą, vaikinas mano, kad pastoti negalėjau. Visgi jaučiuosi labai keistai, mano mėnesinių ciklas 35 d., o artimiausios mėnesinės turėtų prasidėti kovo 5d., t.y. po 8d. Šiandien pastebėjau, kad mano kūno temperatūra pakilusi (37.3). Kokia tikimybė, kad galėjau pastoti? Kada jau bus galima darytis nėštumo testą? Ar gali būti, kad įvardytus simptous galėjo sukelti kitos priežastys (per pastarasias kelias savaites patyriau nemažai streso, keletą kūno sumušimų)? Dekoju už jūsų atsakymą.

Taip, stresas gėlėjo įtakoti Jūsų savijautą. O testas rodo 9-10 dienų nėštumą.

J
  | 2013-02-25
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba dieną, Daugiau nei prieš pusantro mėnesio, pirmąją mėnesinių dieną, pradėjau vartoti Qlaira kontraceptines tabletes. Šiandien jau antros pakuotes 18 diena, bet per visa laikotarpį kol vartoju Qlaira neprasidėjo mėnesinės. Kontraceptines tabletes vartoju pagal visus nurodymus. Ar tai gali būti hormonų įtaka? Ar taip nutinka moterims pradedančioms vartoti kontraceptines tabletes? Reikalingas nėštumo testas ar galiu palaukti dar?

Gali kontraceptinės tabletės stipriai slopinti gimdos gleivinę, todėl nėra mėnesinių. Gal būt reikėtų pakeisti į silpnesnes KT.

IEVA
  | 2013-02-25
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena man 32 metai,norejau pasiteirauti,rado krutinėje(1 kruty)1 cm ilgio(1,00x3,9mm)naviką,kaip manote ar jį pjaus ar gydys,o jei pjaus kiek laiko trunka operacija ir kiek laiko laiko ligonineje,ačiū už atsakymą

Pirmiausia bus atliekama biopsija, ir  pagal biopsijos rezultatus bus nuspręsta gydymo taktika.

Emilija
  | 2013-02-25
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena, norėjau paklausti ar pas jus klinikoje atliekama mergystės plėvės pašalinimas, valstybinėje poliklinikoje ginekologė pasiūlė eiti į privatų kabinetą, minėjo kad tai atliekama lazerio pagalba, tai greita procedūra, nes pas mane yra tik dalinai plyšus(iš vienos pusės). Jei ši paslauga atliekama, norėčiau sužinoti kainą. Dėkui už atsakymą

Neatliekama.

XXXXX
  | 2013-02-25
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena. Išvėmiau paskutinę (21-ą) pakuotės tabletę praėjus 3 valandom po išgėrimo, per 7 dienų pertrauką saugojomės, susirgau kaip visada. O ar reikia saugotis pradėjus gerti naują pakuotę? Ir jei taip, kiek laiko papildomai saugotis? Beje, naują pakuotę pradėjau gerti tą pačią dieną, kaip ir visada.

Papildomos apsaugos nereikia.

Di
  | 2013-02-25
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena, esu ištekėjusi, tačiau nesu turėjusi lytinių santykių, kadangi visi bandymai baigiasi dideliu skausmu ir veltui. Noriu pasiteirauti ar tai galėtų būti kokia ginekologinė problema ir ar man vertėtų kreiptis pas šios srities specialistą (žinant, kad tokia situacija pasitaiko labai retai). Iš anksto dėkoju už atsakymą.

Taip, būtina kreiptis apžiūrai. gal būt yra standi mergystės plėvė, kurią reikia pašalinti chirurginiu būdu.

Sima
  | 2013-02-24
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Praradus nekaltybe kitus kartus irgi skauda myletis. Ar tai gali buti susije su tuo, kad su vaikinu mylimes tik karta i viena ar du menesius? Ar tai gali buti ir del kitu priezasciu?

Taip, tai gali būti  skausmingų lytinių santykių priežastis.

Raimonda
  | 2013-02-24
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki. Ar tabletes nuo skausmo gali pakenkti kontraceptiku veiklai?

1-2 tabletės tikrai nesusilpnins kontraceptinių tablečių poveikio.

Inesa
  | 2013-02-24
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki. Turiu labai man ramybes neduodanti klausima. Kiekviena menesi menesines budavo, si menesi jos veluoja jau 6 dienas. Santykiu turejau vasario 15 d. o jos turejo atsirasti 19 d. Ka tai galetu reiksti ? kokia ju neatsiradimo priezastis ? Si menesi, streso gana daug, bet maitinuosi kaip visada, jokiu pokyciu nera. Aciu uz atsakyma.

Stresas, svorio netekimas gali įtakoti mėnesinių sutrikimą.

Bernadeta
  | 2013-02-24
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena. Pries 8 dienas pagimdziau nebegyva mergaite... Skaudu dar apie tai sneketi bet klausimas bus ne visai su tuo susijes. Gimdymas buvo lengvas, neturejau nei plysimu, nei kirpimu. Dar siek tiek kraujuoju, be tfiziskai jauciuos labai gerai. Kada galiu gristi i normalu lytini gyvenima? Noras ir paciai yra ir vyras laukia, o trukdo tik kraujavimas. Ar galiu sugryzti i lytini gyvenima praejus tik porai savaiciu (zinoma jei perta laika busiu nustojusi kraujuoti)?

Lytiniai santykiai galimi po 6-7 savaičių po gimdymo.

Daiva
  | 2013-02-24
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena,esu 43m,sausio viduryje darė man abraziją,po trijų savaičiu apsilankiau pas ginekologe,rytojaus dieną pradėjau kraujuoti,gydytoja parašė receptą kontraceptinėm tabletėms,,Harmonit`(vaistinėse jau pusė metų jų neteikia į prekybą),vaistininkė pasiūlė pagal sudėtį panašias,,Lindynette`.Pradėjau vartoti pirmą dieną kraujavimo,jau trys savaitės kai nesibaigia kraujavimas,nesuprantu pati kada prasidės tikros mėnesinės?Gal reikia nutraukti kontraceptinių tablečių vartojimą?

Pradėjus vartoti kontraceptines tabletes, negausus kraujavimas gali tęstis 2-3 mėnesius.

Rasa
  | 2013-02-24
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki,geriu lindynette 20. Dabar dar tik antra tabletė. Nuo kada būsiu pilnai apsaugota ir nebereikės papildomų apsaugos priemonių ?

Po 7 vartojimo dienų.

Greta
  | 2013-02-24
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena gyditoja.Turiu klausima,pries 4dienas pasidariau nestumo testa jis buvo teigiamas, bet kita diena nukritau,paslydau ant ledo,ir gruzus namo pamaciau siek tike kraujo nuejusi i wc...bet pagulejau lovoje visa diena ir praejo nebebuvo,jau 2dienas pastebejau kad pradejo teplioti,ruzavu kraujuku,nedaug,atlikusi toelete sysiuka..baisiai gazdinuosi kad koks gresiantis nebutu? Ka vertetu daryti?ar tai persileidimas? nestumas apie 4sav

Tokiu atveju skiriamas lovos režimas, neturėti lytinių santykių.

Neringa
  | 2013-02-23
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena. praeito ciklo 13 dieną pradėjo teplioti krauju,paskui tepliojimas užsibaigė šviesiai rudom išskyrom, o paskui vėl normalios išskyros buvo. nuėjau pasitikrinti pas ginekologę, padarė tepinėlį, viskas tvarkoj, apžiūrėjo echoskopu, sakė ir viskas gerai, pasidariau lytinių hormonų tyrimą, viskas normų ribose, tad daktarė pasakė, jog pateplioti galėjo, nes vaisingos dienos. tačiau šio ciklo 11 dieną pasirodė ne tepliojimas krauju, o tamsiai rudos išskyros su krauju. mano ciklas nereguliarus. ar gali vėl būti ovuliacinis kraujavimas? ar kažkas rimčiau?dėkoju už atsakymą

panašu, kad tai periovuliacinis kraujavimas.

Rimantas
  | 2013-02-22
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Noreciau paklausti kas tai galetu buti: ant kaires seklides uzciuopiau apacioje toki kaip guzeli o virsuje toki kaip mazgeli (pasidomejus kas tai galetu buti interente iskarto meta pagal aprasa jog tai seklidziu vezys) budavo kartais suskausdavo seklides, jauciu pastoviai nugaros skausma (bet tai manau del kitu priezasciu, nes yra bedu su stuburu) kai slapinuosi daznai slapimas lieka varpoje, nesenai buvo taip, jog tik salcio pajauciu iskarto varo i tuoaleta ir sunku nulaikyti, dabar tai lyg ir praejo. Tiesiog noreciau suzinoti jog tai gali buti ne pati blogiausia diagnoze (vezys) ar dar kas gali buti cia ? nors zinau kad ir sis jaigu tai butu vezys yra pagydomas dideliu procentu. Suprantu, kad reiktu kuo greiciau tirtis, taciau noreciau zinoti bent pavirsutiniskai kas tai. man 25 metai..

Diagnozė nustaoma tik apžiūrėjus, atlikus tyrimus. pagal aprašymą, susirgimų gali būti labai daug.

rimante
  | 2013-02-22
SKAITYTI ATSAKYMĄ

bet kad man cezario pjuvio nebuvo daryta,ir gydytoja tik paziurejus i pilva pasake kad plona gimda nors per visa nestuma nieko nesake,gal ji klysta?ar labai blogai jai turejau gimdyti jau vasario18d bet dar nepagimdziau.

Jau turėtumėte vykti į stacionarą gimdymui.

Jurate
  | 2013-02-22
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, klausimas butu del menstruaciju ciklo ir vaisingumo. Mano ciklas visada buvo pastovus iki pradejau keliauti i kitas salis ir kopti i kalnus. Kai tik pakeiciu valstybe ar kopineju po kalnus, mano ciklas sutrinka. Paskutini karta velavo savaite, isvykau dar toliau ir siuo metu vel veluoja apie 5 d. Esme ta, kad likus 5 d. iki mano dienu as ir mano draugas nebesisaugome lytinio akto metu. Taigi, jausdama PMS sindromus, ir zinodama,kad arteja mano dienos, mes nebesisaugojome. Bet siuo metu menesines vel veluoja, nors visi pozymiai,kad jos turetu pasirodyti, yra. Noriu paklausti ar yra didele galimybe pastoti, jei nors ir turetu buti mano dienos,bet jos del slegio ar kitokiu priezasciu keliaujant velinasi?

Tikimybė nedidelė. Bet esant nereguliariam mėnesinių ciklui, reikėtų vartoti apsisaugojimo priemones, jei dar neplanuojate nėštumo.

Vytautas
  | 2013-02-22
SKAITYTI ATSAKYMĄ

laba diena, norėčiau Jūsų pasiklausti apie mane keliančias problemas. Beveik visada iš burnos būna blogas kvapas, nors neseniai dantiste sutvarkė dantis. Rytais burnoje būna tarsi skrepliai, tačiau jie tokie glitnūs ir tamsios spalvos. Dar kartais jaučiu krutinėje skausma, bet nežymu. tik turputi kartais paskauda. kažkuria čia diena dar peti skaudėjo. gal žinote kas man gali būti/? beje prieš pora menesiu dariau širdies kardiograma ir rode gerai. labai ačiū už- atsakyma

Diagnozę galima nustatyti tik apžiūrėjus ligonę, atlikus reikiamus tyrimus.

Rūta
  | 2013-02-21
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, man 29 metai ir nuo paauglystės tebekankina bėrimai spuogais (aknė) ant veido bei kūno. Dėl to svarstau pradėti vartoti geriamuosius kontraceptikus. Prašau, pakomentuokite, ar pagal mano hormonų tyrimus, kontraceptikai padėtų nuo bėrimų? 5 ciklo diena: TTH 3,12 (norma 0,4-4,0 mIU/l) FT4 15,6 (norma 11,5-22,7 pmol/L) FT3 6,27 (norma 2,3-6,3 pmol/L) ATPO <10,0 (norma <35,0 IU/mL) FSH 6,78 (norma fol.f. 2,80-11,3 IU/L; ovul.f. 5,80-21,0 IU/L; liut.f. 1,20-9,00 IU/L) LH 5,64 (norma fol.f. 1,10-11,6 IU/L; ovul.f. 17,0-77,0 IU/L; liut.f. <14,7 IU/L) PRL 151 (norma 40,3-530 mlU/L) 21 ciklo diena: PG 3.66 (norma fol.f.<40,7 nmol/L liut.f.<80,5 nmol/L) E2 (Estradiolis) 435,97 (norma fol.f. 69.4-905.4 pmol/l; ovul.f. 130.3-2094.8 pmol/l; liut.f. 82.2-939.5 pmol/l TESTO 3.02 (norma 2,20-4,10 nmol/L) DHEASO4 2.66 (norma 0,950-11,7 mkmol/L) SHBG 106 (norma 18,0-114 nmol/L) Laisvų androgenų indeksas 2.8 (norma <4,5)

Visi tyrimai normos ribose. taip, KT vartojamos, kai yra padidėjęs spuoguotumas.

Joana
  | 2013-02-21
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, vaikinas minejo, kad gydytojas ji tyre del lytiskai plintanciu ligu, atsakymas - neigiamas. o kaip del ziv? kiek zinau, pirmajame periode tyrimai nerodo, del ziv uzsikretimo. ar tyrimai del ziv atliekami kartu su kitomis lytiskai plintanciomis ligomis? paskaicius interneta, apima panika, rodosi, kad nesaugus mylejimasis - ir tu jau sergi ziv ar dar kokia baisia lytiskai plintancia liga. ar tikrai taip lengva uzsikresti... ?

ŽIV nustatymui kraujas imamas iš venos.