Fabijoniškių šeimos klinika,
Fabijoniškių g. 99, Vilnius.
Klausk drąsiai
marija
  | 2016-04-18
SKAITYTI ATSAKYMĄ

laba diena, turiu labai didelį klausimą. praeitą sekmadienį (04.10) turėjau lytinių santykių su vaikinu. mes nesisaugojome. jis tikrai nebaigė manyje. po poros valandų mes pasimasturbavome (prieš tai jis varpos nelietė ir nusiprausė). aš po visko taip pat nusiploviau rankas, o ir ten liečiau tik po gerų 3-4h. dabar pagal mano kalendoriuką mėnesinės man vėluoja 5dienas. sergu mažakraujyste (geležies vos 3) taip pat patiriu tikrai nemažai streso. kasdien esu įsitempusi. ar gali būti jog pastojau? dariausi testą, jis neigiamas. jaučiuosi gerai. ar visgi gali būt taip, kad čia kaltas stresas arba liga? prašau, atsakykite kuo greičiau. man labai neramu...

testas neigiamas, taigi neesate nėsčia.

Sandra
  | 2016-04-18
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki,pries kelias dienas netycia uzkliuvusi uz plyteles kritau lauek ant asfalto,nusibrozdinau keli,jis kraujavo ir poto apsitrauke.Siandien skauda ta koja,norejau paklausti ar del nusibrozdinimo gali susidaryti kraujo kresuliai ir atsirasti tromboze?

ne.

Dominyka
  | 2016-04-18
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki. Šį mėnesį mylintis su vaikinu plyšo prezervatyvas ir teko gerti postinor2. 12-ą ciklo dieną (6 dienos po postinor2 vartojimo ėmiau kraujuoti). Rytoj turėtų prasidėti mėnesinės (pagal tikrąjį ciklą). Šiandien paskausta kairį šoną ir pilvo apačią (to prieš mėnesines niekada nebūdavo). Ar gali būti kad esu nėščia jei 2 nėštumo testai rodo neigiamus atsakymus (daryti kas savaitę). Ir kada gi man laukti tų savo mėnesinių?

Skubios kontracepcijos tabletė gali sutrikdyti mėnesinių ciklą.

Deimantė
  | 2016-04-18
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki. Jei yra nustatyta cista kiaušintakyje,įmanoma pastoti? Taip pat nerimauju. 04-17 (vakar) įvyko ovuliacija. Tiek vakar,tiek užvakar turėjau lytinių santykių. Vakar vakare pasirodė balsvos išskyros skleidžiančios nemalonų kvapą,o šiandien pasirodė rusvos išskyros. Taip pat antra diena ima silpnumas. Ar man vertėtų sunerimti?

tai gali būti periovuliacinis kraujavimas.

ernesta
  | 2016-04-18
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Aciu uz atsakyma kad galejau pastot 3men,10-15d. Bet kodel tada ehoskopas rodo 8savaites nestumo?;)..

pagal pastojimo datą ir yra 8 savaitės nėštumo.

Dovilė
  | 2016-04-18
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, kaip patolinti menesines? Turiu išvykti atostugų ir noriu nors 2 dienas jaustis gerai.

ciklą galima reguliuoti vartojant kontraceptines tabletes.

Odeta
  | 2016-04-18
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena. Gal galetumete pakomentuoti mano ktaujo tyrimus. Esu 46 m. Jau gruodi buvo itariama bronchine astma. Taciau diagnozuota nebuvo nes nebuvo daryti alergenu ir provokaciniai alergeniniai tyrimai. Daznai dusina , kartu dusinimas eina su kosuliu. Sunku ikvepti ora. Vartoju salbutamoli. ir vaistus nuo alergijos Opexa. Niekada alergiska niekam nebuvau. Tai atsitiko piemi metai. Taip pat puskiuoi vaistus i nosi Nasonex, kadangi rytais labai uzgula nosi. Todel dabar ir kreipiuosi i jus konsultacijos. Vakar pasidariau alerginius, bendrus kraujo ir leukograma. Alerginiai tyrimai IgE Imunoglobulinas E (bendras) (kU/l) 48.8 0.1-100 Bendras kraujas WBC Leukocitai (*10e9/l) 9.9 4-8 NEUT Neutrofilai (%) 60.6 40-70 LYMPH Limfocitai (%) 27.6 20-45 MONO Monocitai (%) 3.7 3-8 EOS Eozinofilai (%) 6.2 1-5 BASO Bazofilai (%) 0.5 0-1 NEUT Neutrofilai (*10e9/l) 6 1.5-4.5 LYMPH Limfocitai (*10e9/l)04-15 2.7 1-4.5 MONO Monocitai (*10e9/l) 0.4 0.05-0.75 EOS Eozinofilai (*10e9/l) 0.6 0.03-0.44 BASO Bazofilai (*10e9/l) 0.1 0-0.25 RBC Eritrocitai (*10e12/l) 4.18 4.1-5.1 HGB Hemoglobinas (g/l) 127 120-160 HCT Hematokritas (%) 37.9 35-47 RDW (%) 14.1 11.6-13.7 PLT Trombocitai (*10e9/l) 327 130-400 MPV (fl) 8.3 7.4-10.4 Leukograma Blastai (%) 0 0-0 Promielocitai (%) 0 0-0 Mielocitai (%) 0 0-0 Metamielocitai (%) 0 0-0 Neutrofilai lazdeliniai (%) 0 0-5 Neutrofilai segmentuoti (%) 67 40-70 Limfocitai (%) 27 20-45 Monocitai (%) 5 3-8 Eozinofilai (%) 1 1-5 Bazofilai (%) 0 0-1 Plazmocitai (%) 0 0-1 Labai dekoju uz atsakyma

Yra padidėję euzinofilai, tai rodo alergiją.

ernesta
  | 2016-04-17
SKAITYTI ATSAKYMĄ

laba diena, pries tai buvau klausus, norejau paklausti vasario 18d buvo nesaugus lytiniai santykiai, vasario 19turejau susirgti , jau matesi rausros iskyros, bet del visa ko isgeriau escape tablete, tai pradejau sirgti vasario 24diena, iki vasario29d.. tai vadinasi tuo laiku nepastojau?atsaket kad nepastojau. sumastem visdelto vaikiuka, ir iskart nuo sirgimo pabaigos darem kasdien iki 03,15dienos,dar kovo 15dariausi testa buvo neigiamas, bet kovo 21pakartojau rode antra nerysku bruksniuka,susirgt turejau kovo22d. aisku nesusirgau. ehoskopa dare 04,15d. rode taip GS1(G)36,4mm. GS2(S)17,1mm. 7w3d -0d. 16/11/29 crl(C)17,2mm 8w2d -7d.16/11/23 daktaras sake 8savaites ir 2dienos. ir nepaaiskino man kada tada pastojau ar tada kai geriau tablete ar poto jau kai stengemes? gal jus galit ka pasakyt?aciu.

Pastoti galėjote 03.10-15

Ineta
  | 2016-04-17
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, norejau paklausti, menstracijos veluoja jau 2savaites, pries tai buvo rudas patepliojimas ar galiu but pastojus?

Atlikite nėštumo testą.

Simona
  | 2016-04-17
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Esu po termino 13d. Pradejo eiti kamstis skauda strenas, pilvo tempimas jauciasi kaip per menesines. Paruosiamuju saremiu nejauciu bet pilvukas sukieteja kartas nuo karto. Ar reiketu vaziuoti i priimamaji ar dar tiesiog laukti rytojaus dienos stacionaro.

Jei prasidės sąrėmiai, važiuokite.

Aušra
  | 2016-04-17
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena, sakykite ar vaistas nuo skausmo APAP gali silpninti kontraceptinių tablečių veikimą?

ne.

Vaiva
  | 2016-04-17
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, turiu du rūpimus klausimus - jei ospamox vartojimas silpnina kontraceptinį poveikį, tai ar gali to ciklo metu vykti ovuliacija? Taip pat ar kaip papildoma apsauga kartu su nuvaring tinka pharmatex kremas ar tabletės? Ačiū

Vartojant kontracepciją, ovuliacija nevyksta. Papildoma apsauga tinka.

Greta
  | 2016-04-17
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, man tai labai svarbu, ar gydytoja apžiūrinėdama echoskopu ar nėra gimdoje polipu galėtų vistiek pastebėti jei būtų nėštumas taip pat nuo 5 savaitės?

Nėštumą pastebėtų.

Lina
  | 2016-04-17
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, norėjau pasiteirauti, ar galima įsidėti mini hormoninę spiralę neturint 18? Dėkoju.

reikėtų sulaukti 18 metų.

Agnė
  | 2016-04-17
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki. Nezinau kur kreiptis,dermatologai nepriima be registracijos,talonelis apsilankymui tik geguzes gale,priimamasis neprieme nes neva neturi dermatologo. Niekada neturejau bedu su oda. Man 28m. Paraudo veido oda,pasidare sausa,o paraudimas persti ir niezti,nepraeina...ar tai gali buti labiau alergija ar labiau kaip atopiniai dermatitai? nezinau net ka galvoti,labai kaista veidas...jau prisigalvojau apie navikines odos ligas :( Pagarbiai, Agnė.

Kreipkitės privačiai dermatologo konsultacijai.

roberta
  | 2016-04-17
SKAITYTI ATSAKYMĄ

ar labai didele itaka kontraceptikams belara nestiprus viduriavimas viduriavau nedaug viena karta dienoj

neturi įtakos.

Justina
  | 2016-04-17
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, pries menesi sekso metu vyrui nuslydo prezervatuvas, issiliejimo i mane nebuvo, bet zinau, kad sekrete, kuris issiskiria pries iseinant spermai irgi yra spermatozoidu ir norint visiskai buti tikriems, jog nebus neplanuoto nestumo (jau auginam du vaikucius, jauniausiai 5men) isgeriau NORlevo tablete. po 3 savaiciu pasirode kraujingos isskyros, bet ne menesines. Visi pms pozymiai yra, bet normaliu menesiniu nesulaukiu. nestumo testas darytas daugiau negu po 2 savaiciu neigiamas. Bet labai neramu, kas su manimi darosi. Zinau, kad reikia gydytojo apziuros norint nustatyti tikslia situacija, bet gal galite patarti kodel vis nesulaukiu menesiniu ir ka reiskia tos kraujingos isskyros? ar gali tureti itakos, jog gimdziau pries 5 men ir menesines dar nereguliarios? nors du menesius pries tai sirgau normaliai, nemaitinu pati. aciu

reikia atlikti echoskopinį tyrimą.

Angelika
  | 2016-04-17
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena, norėjau sužinoti, ar labai svarbu kada pradėti naudoti kontraceptinės tabletes ? Kadangi pradėjau naudoti kontraceptinės tabletes paskutinę menesinių dieną ir jau praėjo daugiau nei 7d. tai norėjau sužinoti ar jų poveikis išlieką ar yra sumažėjas nes nepradėjau naudoti pirma menesinių dieną? taip pat norėjau sužinoti ar nuo galvos skaudėjimo vaistai ar, nuo virškinimo turi kokį poveiki kontraceptikams ? ačiū labai už atsakymą

vartojate teisingai. Šie vaistai nesilpnina kontraceptinių tablečių poveikio.

karolina
  | 2016-04-17
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba vakara. Mane domina jūsų nuomonė, kodėl gali paraust akies vokai nevisi ,bet tik atsirast ant vokų raudonos juostos,man taip antra karta nutinka,kas man yra?

gal būt alergija.

Veronika
  | 2016-04-16
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Koks tustinimasis yra traktuojamas gausiu viduriamu,silpninanciu kontraceptiniu tableciu poveiki?

3-5 kartai per dieną.