Fabijoniškių šeimos klinika,
Fabijoniškių g. 99, Vilnius.
Klausk drąsiai
Sandra
  | 2012-10-16
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba vakara, turėjau cistą nuo jos išrašė Yarine kontraceptikus, kai pasakiau gydytojai, kad prieš ir po mėnesinių pateplioja rudomis išskyromis įtarė, kad gali būti endometriozinė, tačiau dabar ji jau dingusi, buvau pas gydytoja vaginaliai echoskopijai sake gimdos sienele normali nesustorėjusi. Tačiau dabar būna skausmai nugaros apačioje. ar verta nerimauti dėl endometriozės? labai neramu baisiau uz nezinia negali buti.

Gal būt tie skausmai dėl stuburo patologijos . Gal būt reikėtų atlikti megnetinį rezonansą.

Gute
  | 2012-10-16
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki pries 3dienas pasimylejau su vaikinu jis pabaide manyje ar gali buti kad as galiu buti nescia? Kaip slapinuosi skauda ir viduriai uzkieteje ir seip keistai pradejau jaustis kas man?

Jeigu nesisaugojote, pastojimas galimas. Esant 10 dienų nėštumui, testas būna teigiamas. Taigi praėjus šiam laikui, atlikite nėštumo testą.

Lina
  | 2012-10-16
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena, norėčiau paklausti ar galėjau sukelti savo partneriui simptomus primenančius uždegimą: skausmingas šlapinimasis, truputi išskyrų, keles dienas, jei man yra padidėjusi Candida albicans konc. makštyje:baltos varškinės iskyros,be kvapo, prieš mėnesine nedidelis niežulys, kitų simptomų nėra, prieš du metus man taip jau yra buvę, gydytoja buvo paskyrusi žvakutes-padėjo. Partneris vienas, nuolatinis , ankščiau tokių simptomųnebovu. Laukiu mėnesinių pabaigos dėl vizito pas gydytoją,bet vis tiek neramu, ar derėtų atlikti ir chlamidijų tyrimą? ar galima jomis užsikrėstine tik lytiniu bet ir kontakto metu (garinės, baseinai,tualetai)? Dėkoju už sugaištą laiką ir atsakymą.

Galima lytiniu keliu užsikrėsti chlamidijomis. Jeigu partneris turi skundų, patarčiau kreiptis urologo konsultacijai ir atlikti tyrimus.

Ana
  | 2012-10-16
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, yaz kontraceptikus vartojau ilgiau nei metus (dėl sveikatos sutrikimų), tačiau teko padaryti pertrauką. Ir dabar mėnesinės vėluoja apie mėnesį. Kada vėl galiu pradėti vartoti šiuos kontraceptikus? ar būtina laukti mėnesinių pirmosios dienos, kurios neaišku kada prasidės?

Nebūtina laukti. Galite pradėti vartoti bet kurią ciklo dieną, tik pirmas 7 dienas vartokite papildomas apsisaugojimo priemones.

Karina
  | 2012-10-16
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki. Jeigu isgeri postinor tablete ir buna salutinis poveikis,tai reiskia, kad tablete tikrai suveike?

Ne, nebūtinai.Skubios kontracepcijos patikimumas 83proc.

Mante
  | 2012-10-16
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki. Geriau Kt qlaira 8 dienas ir ta diena pasimylejom, vaikinas baige manyje. Ar tai jau buvo saugus laikas? Jau veike Kt?

Taip. Papildoma apsauga reikalinga pirmas 7 dienas.

Greta
  | 2012-10-16
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki,mano ciklas 30-31d kada man vaisingos dienos? Kaip tiksliai apkaiciuoti kada ivyksta Ovuliacija. menesines reguliarios. Trunka 6-7dienas. ir Ar normalu,kad pries artejant menesinem 2dienas teplioja?

Tiksliai ovuliacijos apskaičiuoti neįmanoma. Nes priklausomai nuo aplinkos faktorių ovuliacija gali įvykti ir ciklo pradžioje ir viduryje ir pabaigoje.

Marija
  | 2012-10-16
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, ar antibiotiku vartojimas Doxycycline 100 (isgeriau apie 25, kursas - 40) gali itakoti menesiniu cikla (veluoja apie 12 dienu, pries naudojau kontaceptines tabletes, nustojau po paskutiniu menesiniu) (nestumas neigiamas)? Dekoju.

Šių antibiotikų kursas 10 dienų, taigi išgerti 20 tabl. O mėnesinių cikllo sutrikimo priežastis gali būti antibiotikai.

Kristina
  | 2012-10-16
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena,laukiuosi beveik 6 men,pradejo tirpti pirstai iki rieso,nesvarbu ranka gulint prie veido prideta ar taip truputi palenkta.Ir dar vienas klausimas,taip pat visai neseniai pradejo meslungis traukti koja.Sakiau visa tai seimos daktarei,bet ji pasake,kad po gimdymo viskas praeis.Bet man meramu,nes taip negali buti.Aciu.

Reikėtų atlikti tyrmus, Na, K, Ca, Mg. Taip pat kreiptis neurologo konsultacijai.

monika
  | 2012-10-15
SKAITYTI ATSAKYMĄ

sveiki turiu klausimeli esu nescia ,testa padariau vos pries kelias dienas.bet as iki to laiko nezinojau kad esu nescia pati esu rukanti ,surukau vos 5 cigaretes i diena . ar tai nepakenke mano vaisiui? aciu uz atsakyma.

Neturėjo pakenkti. Bet dabar žinoma meskite rūkyti.

neringa
  | 2012-10-15
SKAITYTI ATSAKYMĄ

esu neringa man 28 m.noreciau paklausti planuojam vaikuti,bet niekaip nepastoju.sakykite ar gali itakoti dviracio vazinejimas as namus tvarkau ir iki vietos vaziuoju dviraciu apie 10-25 min i viena puse..vaziuojus tris kartus per savaite.laukiu atsakymo.aciu

Ne, tai neįtakoja pastojimo. Jei nepastosite metus laiko, patarčiau kreiptis į Vaisingumo kliniką.

kamile
  | 2012-10-15
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, Mylėjomės su vaikinu nesisaugodami, bet jis nebaigė manyje. Sekančią dieną susirgau menesinėmis . Sergu reguliariai kas 28d. ir jau tris dienos kaip veluoja, ar aš galėjau pastoti?

Patarčiau atlikti nėštumo testą.

Elija
  | 2012-10-15
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki. Jei mano rankos buvo spermos(nedaug, nes nusivaliau), o vėliau su ta ranka perbraukiau per makštį, ar galiu būti nėščia?

Tikimybė maža, nes spermatozoidai greitai žūna aplinkoje.

Monika
  | 2012-10-15
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena. Esu 6 sav nescia (pagal paskutine menesiniu diena), o pagal embriono vystymasi- 4 sav. Sirdele matyti, ginekologe sake, kad plaka, nors as to ekrane neiziurejau. Savarankiskai tikrinu savo HCG. Jis sparciais tempais didejo pacioje pradzioje, o dabar vos padvigubejo per paskutine savaite. HCG buvo: 133, po savaites 1600, po savaites 15 400, o per paskutine savaite padvigubejo tik dvigubai- 32 000. Ar verta nerimauti, kad HCG per savaite padvigubejo tik viena karta? Ar tai rodo kokia patologija ar kazka negero? (Ginekologe sake apsilankyti sekanti karta, kai sueis 8 sav. ). Dekui uz atsakyma

Pagal ChG didėjimą, embrionas vystosi normaliai.

Vaida
  | 2012-10-15
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Planuoju nutraukti kt vartojimą. Kiek reikia išgerti tablečių po paskutinių santykių, kad pasaugotų. Ačiū.

7 dienas.

Angela
  | 2012-10-15
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena.Mano paskutinės mėnesinės buvo rugsėjo 11,12,13 dienomis.Rugsėjo 30 diena atsiguliau i infekcine ligonine kadangi visa nakti vėmiau ir viduriavau nes galvojau kad apsinuodijau.Ligoninėje man pastatė lašaline ir suleido i raumeni nuo pykinimo vaistu.Dar geriau nošpos tablete nes skrandi labai skaudejo.Spalio 9 diena pasidariau neštumo testa ir jis teigiamas.Norečiau jusu paklausti ar visi šie vaistu vartojimai nepakenkė vaisiui?

Šie vaistai neturėjo pakenkti embrionui.

K.
  | 2012-10-15
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Išgėriau Postinor 2 tblt. Dažniausiai nesergu 23 dienas, o dabar mėnesinių nesirgau tik 5 dienas. Ar tai šalutinis poveikis? Postinor paskatino taip greit atsirast menstruacijas? Bei jei susirgau, tai nesu nėščia?

Taip, tai šalutinis vaistų poveikis.Taip, sergate mėnesinėmis, taigi neesate nėsčia.

Lina
  | 2012-10-15
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki. Atlikau nestumo testa, isryskejo viena C linija, bet po kurio laiko paziurejau i ji ,palenkiau pries sviesa ir atrode,lyg ir antra linija yra, bet kartu ir nera. Taip turi but ar tai reiskia, kad testas teigiamas?

Patarčiau pakartoti nėštumo testą.

Inga
  | 2012-10-15
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena, norėčiau ginekologo patarimo, mes su vyru planuojamės neštumą, jau kurį laiką nesisaugome. Tačiau mano vyras turi ruoštis sporto varžyboms ir pradėjo leistis vaistus, (testosteroną), sakykit ar mes galim toliau planuotis nėštumą, ar šie vaistai gali turėti poveikį vaisiui? Patarkit, nežinau ką daryti, labai norim vaikelio, o šie vaistai man kelia dvejonių, ypač kai galvoju apie naują gyvybę, bijau kad kas nebūtų blogai.

Patarčiau kreiptis genetikų konsultacijai. Manau planuojant nėštumą, vyras neturėtų vartoti hormonų.

Salomeja
  | 2012-10-15
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena. Pries daugiau nei menesi teko isgerti tablete skubios pagalbos (per 72h), buvo menesines, ir nestumo testas neigiamas. Bet jau kelinta diena pilva skaudena. Ar yra tikimybe,kad galjau pastoti? Laukiu atsakymo kuo greiciau.Aciu

Sirgote mėnesinėmis, taigi neesate nėsčia. O pilvas gali skaudėti dėl kitų priežasčių.