Fabijoniškių šeimos klinika,
Fabijoniškių g. 99, Vilnius.
Klausk drąsiai
neringa
  | 2013-03-25
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena.siuo metu naudoju trisequens tabletes,sakykit kada patartumete atlikti hormoninius tyrimus.Ar galiu juos atlikti pabaigusi pakuote?aciu uz atsakyma

Reikėtų palaukti mėnesį.

Janina
  | 2013-03-24
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sūnui iš spenelio bėga geltonas skystis. Santariškėse gydytojas sakė apžiūrėjęs, kad nereikia valgyti vištų ir kiaušinių, nes naudojami harmonai juos auginant. Ar Jūsų nuomone, tai vienintelis atsakymas pacientui. Ką patartumėte?

Gal būt reikėtų atlikti hormonin prolaktino tyrimą.

Daiva
  | 2013-03-24
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki,man 46m., naudoju kontraceptikus,tačiau jau apie 2 savaites tepa tai rudai ,tai šviesiai rusvai. Pradžioje jutau lytinių organų deginimą,perštėjimą,kuris praėjo.Šiaip jaučiuosi gerai. Ar tai rimta?

Pradėjus vartoti KT, nereguliarus kraujavimas gali tęstis 2-3 mėnesius.

elena22
  | 2013-03-24
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Nesu turejus lytiniu santykiu ir masturbuojuos labai atsargiai - tiesiog dirginu g taskla, malonumas kas 10 minuciu. Ar normalu,kad po to skauda pilva, kartais siek tiek pykina ir didelis troskulys?

taip organizmas reaguoja į orgazmą.

rita
  | 2013-03-24
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena.. noreciau truputeli konsultacijos, jau metai su trupuciu kaip planuojame vaikeli bet nieko nesigauna..geriu ivitaminus bandziau ir ovuliacinius testus bet nieko..bet...si menesi kazkaip keista,vis maude desini sona ir atejo tariamos menesines bet tai buvo labai lengvi tepliojimai ir beto iki mm dar buvo like 4dienos.. sekancia diena jau buvo gausesnes bet tokios tamsios kita diena vel vos lengvos tepliones...nezinau ar tai galima butu sakyti kad tai buvo implantacijis kraujavimas ir kad as pagaliau laukiuosi?? Labai aciu

Patarčiau atlikti nėštumo testą.

Miglė
  | 2013-03-24
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena,pradejau vartoti kontraceptikus Chloe,pirmos menesines naudojat jas buvo gausios,tada antrosios truko kelias dienas,treciosios taip pat.Pirma diena atrode viskas normalu lyg ir,antra diena prasidejo tik tepliojimas.Ar verta susirupinti?Gersiu trecia menesi dabar.

CVartojant KT visuomet sutrumpėja mėnesinės, mažiau kraujuojama.

bozena
  | 2013-03-23
SKAITYTI ATSAKYMĄ

sveiki. Praejus 4 men. po gimdymo ivede spirale varine, t.y vasario 26 ( 5 diena po menesiniu). kraujavau beveik puse menesio, bet sekancios menesines taip ir nepasirode ( turejo but mazdaug iki kovo 22 d,) jau veluoja 2 dienas. Ar tureciau sunerimti? Gal tai nestumas? Skaiciau, kad iterpus spiralę pirmasis menstruacijų ciklas dažniausiai skiriasi nuo ankstesniųjų. Kas tai gali buti?

Nieko tokio, jei mėnesinės vėluoja 1-7 dienas.

jurate
  | 2013-03-23
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki! rugsejo men turejau persileidima.4 men kaip vartoju kontraceptines.Dabar planuojame ve susilaukti vaikelio,tai norejau paklausti ar reikia padaryti pertrauka nutraukus kontraceptines ar galima darytis vaikeli is kart nutraukus kontraceptines.Lb aciu uz atsakyma!

Reikėtų mėnesį pasisaugoti.

Viktorija
  | 2013-03-23
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki. Man 17m, lytinį gyvenimą gyvenu pusę metų, su tuo pačiu partneriu. Šią savaitę lytinius santykius turėjom kiekvieną dieną (pirmadienį teko išgerti escapelle tabletę), ketvirtadienį pradėjo skaudėti pilvą(skausmas lyg prieš mėnesines,tačiau paskutinės mėnesinės baigėsi kovo 17, prieš 5 dienas), penktadienį ryte atsirado truputį kraujo, lytinių santykių metu jo pagausėjo,o vėliau jo buvo lyg per mėnesines. Yra pilvo skausmas, nevaldomas galvos skausmas ir kraujo labai gausu. Nuo ko tai gali būti?

Skubios kontracepcijos tabletės sutrikdė mėnesinių ciklą.

Jolita
  | 2013-03-22
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki. Tikiuosi, padėsite. Šiandien su drauge kalbėjomės... apie viską ir kažkaip kalba nuėjo iki mėnesinių. Ji pasakė , kad neseniai susirgo... O aš, jau 15 metų panelė sirgau paskutinį kartą rugpjūčio pabaigoje. Ji man pasakė , kad kreipkis pagalbos. Tai va, aš čia. Kaip sakiau, man 15 metų, paskutinį kartą mėnesinėmis sirgau preitą rugpjūtį. JOs , aišku , nebuvo reguliarios. Ką man dabar daryt? kreiptis kurnors? Bijau pas ginekologą, kadangi lytinių santykių nesu tikrai turėjus. Gal koks yra būdas , kad jos atsirastų ir vėl... Bijau ginekologų, ten man nejauku... :( padėkit. Laukiu atsakymo.

Su mamyte reikia reiptis į gydytoją, atlikti hormoninius tyrimus.

Ligita
  | 2013-03-22
SKAITYTI ATSAKYMĄ

laba diena.stengiausi pastoti 6men,taciau pavyko tik dabar, esu susirupinusi ,is pradziu skaudejo krutine dabar ji man galima sakyti nebeskauda,speneliai padideja taciau kaip minejau skausmas dinges, mano nestumas tikrai nera ilgas max 3sav, kiek skaiciau nustojus skudeti krutiniai yra vaisiaus neissivystimo simptomas,ar tai tiesa, o pas gyditoja pirmas vizitas tik kovo 26, labai noriu sio vaikucio. tad gal galite ka pasakyti?paaiskinti ar patarti?

Vizitas ryt, taigi bus atliktas echoskopinis tyrima, bus nustatytas embriono vystymasis.

Giedre23m
  | 2013-03-22
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki. Iskilo problema, tikiuosi patarsite. Su draugu planavome isvaziuoti porai menesiu dirbti i uzsieni. Draugaujame jau ilgai(5metai), tad buvau nusprendus, kad pasitarus su ginekologe pradesiu vartoti kontraceptines tabletes ne vien apsisaugot nuo nestumo, bet kad ir nebutu staigmenu su menesinemis. Atsitiko taip, kad per egzaminu sesija labai sustresavau, sutriko sirdies ritmas, ir seimos gydytoja nusprende istirti hormonus kraujyje del viso pikto. Pries pora dienu gavau atsakymus - tyrimai rodo, kad turiu skydliaukes problemu. Mano FT3 9.97 (galimas 3.1 - 6.5) , FT4 28.15 (galimas 11.5 - 22.7). Zinoma uzsirasiau pas endokrinologa, vizitas tik po 3 savaiciu. Taciau klausimas - ar galiu gerti kontraceptines tabletes? Jei dabar negaliu, ar artimiausiu metu galesiu? Ar kontraceptinese tabletese esantys hormonai visai nesusije su mano minetais hormonais ir tam itakos neturi? O gal visada busiu rizikos grupeje ir man apskritai negalima galvoti apie kontraceptikus?? Prasau, patarkite...

Kontraceptines tabletes vartoti galite.

Irma
  | 2013-03-22
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki. Lytinis aktas buvo sausio 1 dieną. Labai panikavau, tad isgeriau escapelle sausio 2dieną. Kraujuot pradejau sausio 7diena. Zodziu viskas gerai. Vasario menesi prasidejo menesines vasario 2diena. Vasario 9diena ivyko nesaugus lytinis aktas, nebaige manyje. Vasario 11diena isgeriau escapelle. 16diena prasidejo kraujavimas. Klausimas butu toks. Ar imanoma buti pastojusiai. Menesiniu iki dabar nera. Bet maudzia pilvo apacia. Pirmadieni ir antradieni vos vos tepe. Pirmadieni pasidariau testa-neigiamas. Treciadieni pasidariau testa-neigiamas. Jokiu pozymiu nejauciu. . Siaip dar turejau tokia minti, kad gal tos tabletes escapelle sujauke mano cikla... .

Taip, skubios kontarcepcijos tabletės  gali sutrikdyti mėnesinių ciklą.

Jurga
  | 2013-03-22
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena,geriu KT `Belara`,ar nesumazes apsauga jeiu pradesiu gerti ir `Lida`?

Reikėtų skaityti vaisto anotaciją.

inga
  | 2013-03-21
SKAITYTI ATSAKYMĄ

sveiki ,bandom susilaukti vaikelio,Sausio menesi sirgau 28 diena ,vasari susirgau 25 diena o kova susirgau beveik savaite anksciau kovo 18 diena ,per ta laika neskaudejo nei pilvo apacia kaip buna per ovuliacija nei krutys ,kai pradejo tepti krauju pagalvojau kad gal pagaliau uzkibo ,maniau kad implantacinis tepimas,nes kaip tik tom dienom po ovuliacijos ir gali pasirodyti toks reiksinys ,bet galiausiai susirgau gausiom menesinem ,kas tai galejo buti ,gal persileidimas ,del ko galejo man jos taip anksti prasideti?

Kartais būna ciklo sutrikimai- oro permainos, stresas, dieta, intensyvus fizinis krūvis ir kt.

greta
  | 2013-03-21
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Man mėnesines veluoja 7 dienas,praeitus menesius jos atsirasdavo reguliariai 10 diena,bet si menesi kazkodel uzsitese,jauciu tik tokius simptomus kaip krutines pasunkejimas,isskyros taip pat veida isbere jau pries savaite,galvojau kad jos jau atsiras,nes man budingas veido isberimas pries pms,taip pat pries keles dienas skaudejo pilvo apacia kaireje puseje,kas tai galetu buti?

gal būt visi simptomai prieš prasidedančias mėnesines.

iveta
  | 2013-03-21
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Laba diena, esu nescia apie 4 savaites.Noriu nutraukti nestuma, esu skaiciusi apie mifepristoną kur galima sio preperato isigyti, gal yra kitu vaistu nutraukti nestuma?

Šis vaistas mūsų šalyje neregistruotas.

as
  | 2013-03-21
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, sausio men turejau lytiniu santykiu, kaip ir priklauso, jau sirgau 2 kartus, per ta laika pasidariau 6 NT, kurie visi neigiami, dar ir HCG tyrima, kuris yra 0.500, dabar turiu sirgti 3 kart, taciau kaip niekad anksti pradejo skaudeti pilva, o ir niekad toks issiputes nebuvo... tik suvalgau ka, iskart ir issipucia, ar gali but kad laukiuosi??? ar tai paranoja, del kurios tas pilvas toks didelis pasidaro??? pries sergant visada pirmiausia labai skaudedavo krutine, na o po to tik pilva, si kart pradejo LABAI skaudeti pilva, o krutine tik siek tiek jauciu, aciu uz atsakyma!

Gal būt yra žarnyno susirgimas.

G.R.
  | 2013-03-21
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, noriu paklausti, jei vaikel5 planuojame vasar1, kada reikia atlikti visus tyrimus?

1 mėnesį prieš pradedant planuoti.

Anonimas
  | 2013-03-21
SKAITYTI ATSAKYMĄ

Sveiki, sausio 27 diena susirgau menesinemis, tuomet jom pasibaigus po keletos dienu atsirado rudos isskyros. Norejau kreiptis i ginekologa,bet po keliu dienu jos pasibaige. Sekanti karta menesines prasidejo tik kovo 10 diena, nekreipiau demesio i tai,nes mano ciklas kartais buna reguliarus,kartais ne. Su jomis pradejau gerti ir kontraceptines tabletes lindynette, kraujavimas nebuvo labai gausus, bet jis tesiasi iki siol. Menesines man ir anksciau uzsitesdavo apie desimt dienu,paskutinemis dienomis su tepimu, bet si karta `tepimas` gausesnis negu anksciau ir jau 11 diena. Ar man reiketu kreiptis i ginekologa, galbut netinka kontraceptines tabletes?

Pradėjus vartoti KT nereguliarus kraujavimas gali tęstis 2-3 mėnesius.